Parkinsonova bolezen alternativno zdravljenje

Izraz alternativno zdravljenje se na splošno uporablja za opis zdravljenj ali posegov, ki niso bila znanstveno preizkušena ali spoznana za varna in učinkovita za določeno stanje. Alternativna medicina obsega različne discipline, vključno z akupunkturo, kiropraktiko, jogo, hipnozo, aromaterapijo, zeliščna zdravila, masaže in mnoge druge discipline.

Med alternativni zdravljenji, ki lahko pomagajo ljudem s Parkinsonovo boleznijo, je najbolj pogosta uporaba vitamina E.

Nekateri strokovnjaki menijo, da je z vnosom vitamina E možno ublažiti nekatere simptome Parkinsonove bolezni. Vitamin E namreč pomaga pri proizvodnji rdečih krnih celic, kot antioksidant varuje vaše membrane pred poškodbami s prostimi radikali, pomaga pri pravilnem delovanju in rasti celic, deluje kot zdravilo za redčenje krvi.

Čeprav je nedokazano, pa nekateri trdijo, da vitamin E tudi zmanjšuje tveganje za raka na želodcu, debelem črevesu, prsih in materničnem vratu, pomaga pri zdravljenju nevroloških motenj, pomaga pri boleznih srca in ožilja, pomaga proti procesom staranja, zmanjšuje toksičnost svinca, živega srebra in bakra ter ščiti pred okoljskimi strupi.

Najboljši vir vitamina E je hrana, bogata z njim. Nekatera živila bogata z vitaminom E so temno zelena zelenjava, jajca, ribe, oreščki, soja, rastlinska olja ter mlečni izdelki. Možno je tudi kupiti dodatke z vitaminom E.